Zoeken

Marokko wint, maar schandaal overschaduwt olympische voetbalwedstrijd

25 juli 2024 - 23:00 - Sport

©

Marokko heeft woensdag in het Franse Saint-Étienne de eerste wedstrijd van het olympisch voetbaltoernooi gewonnen van Argentinië met 2-1. De overwinning van de Atlas Leeuwen ging echter gepaard met veel controverse.

In de 16e minuut van de blessuretijd maakte Argentinië gelijk, terwijl Marokko met 2-1 leidde. Dit leidde tot woede bij enkele vermeende supporters die het veld bestormden, waardoor de scheidsrechter de wedstrijd moest staken. De spelers werden naar de kleedkamers gestuurd zonder dat het eindsignaal klonk.

Lees ook: Marokko wint twee uur na wedstrijd alsnog van Argentinië dankzij VAR (video)

Na meer dan een uur werd de wedstrijd hervat, maar nu achter gesloten deuren. Na overleg met de VAR annuleerde de scheidsrechter het gelijkmakende doelpunt van Argentinië wegens buitenspel. Na een korte speeltijd floot hij af, waardoor Marokko met 2-1 won.

De Argentijnse coach Javier Mascherano was woedend over de gang van zaken. "Ze hebben ons nooit verteld dat ze de wedstrijd aan het controleren waren. De wedstrijd werd gestaakt vanwege veiligheidsredenen. Op geen enkel moment werd ons verteld over een herziening en de officiële website van de Olympische Spelen gaf aan dat de wedstrijd in 2-2 was geëindigd. De scheidsrechter heeft ons nooit een uitleg gegeven."

Lees ook: Olympische Spelen Parijs 2024: wedstrijdprogramma Marokko

"Wat er op het veld is gebeurd, is een schandaal. Dit is geen lokaal toernooi, dit zijn de Olympische Spelen. Hoe kunnen ze de wedstrijd zeven keer in de tweede helft stoppen omdat er iemand het veld op komt? We zullen ons niet laten doen zoals vandaag, maar we moeten verder gaan, de positieve punten van het team behouden en de twee overwinningen behalen die we nodig hebben om ons te kwalificeren," aldus Mascherano die ook onthulde dat een van zijn spelers de dag voor de wedstrijd tijdens een training was beroofd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team