Zoeken

Marokko wil eigendommen Marokkaanse diaspora beter beschermen

27 oktober 2024 - 00:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Haraki-fractie in het Marokkaanse parlement heeft een wetsvoorstel ingediend om de privacy van Marokkanen die in het buitenland wonen te versterken. Het voorstel wil de wet op de bescherming van persoonsgegevens aanpassen, zodat ook bankrekeningen en onroerend goed hieronder vallen.

Concreet wil de MP-partij de artikelen 1 en 43 van wet nr. 09.08 wijzigen. Artikel 1 moet worden uitgebreid met de definitie van persoonsgegevens, zodat ook onroerend goed daaronder valt. Artikel 43 moet worden aangepast zodat het delen van persoonsgegevens met andere landen alleen mogelijk is als die landen de privacy van de Marokkaanse diaspora waarborgen.

Lees ook: Belastingovereenkomst Marokko-OESO: regering stelt Marokkaanse diaspora gerust

Volgens de Haraki-fractie biedt de opname van bankrekeningen en onroerend goed in de definitie van persoonsgegevens Marokkanen die in het buitenland wonen, meer bescherming tegen misbruik van hun gegevens. De fractie wijst op een tekortkoming in de overeenkomst voor automatische gegevensuitwisseling die Marokko in 2019 tekende. Deze overeenkomst houdt geen rekening met de juridische bescherming van Marokkanen die in het buitenland wonen en niet bij justitie bekend zijn. Deze groep heeft extra bescherming nodig bij het uitwisselen van informatie over hun bezittingen en bankrekeningen, aldus de MP.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team