Zoeken

Tarik Sektioui: "Marokko verloor halve finale door eigen fouten"

7 augustus 2024 - 12:10 - Sport

©

Tarik Sektioui, de coach van het Marokkaanse Olympische team, heeft de redenen voor de 1-2 nederlaag tegen Spanje in de halve finale van het Olympisch toernooi toegelicht. Hij wees op "technische fouten" en een gebrek aan concentratie bij zijn spelers.

"We begonnen de wedstrijd met veel technische fouten en er was ook wat haast bij het aannemen van de bal, omdat we snel naar voren wilden. Daardoor verloren we een aantal ballen", betreurde Sektioui na de nederlaag.

Lees ook: Marokko verliest nipt van Spanje in Olympische halve finale

"We kwamen geleidelijk in de wedstrijd en wisten te scoren. Ons spelbeheer na de goal was goed tot aan de rust." Maar de Atlas Leeuwen slaagden er niet in om deze voorsprong vast te houden en kregen na de rust de gelijkmaker tegen. "We maakten een fout die Spanje in staat stelde gelijk te maken, een fout die we in zo’n situatie hadden kunnen vermijden."

Een tweede fout, een gebrek aan concentratie, werd het Marokkaans elftal fataal. "Het tweede Spaanse doelpunt viel op een moment van onoplettendheid op een cruciaal moment. Daardoor konden we onze aanvallende troeven niet uitspelen om gelijk te maken, hoewel we het wel probeerden, maar de tijd was tegen ons", verklaarde de coach van het Marokkaanse Olympische team.

Lees ook: Walid Regragui onder vuur na uitschakeling Marokkaans olympisch team

Hoewel ze de finale mislopen, willen de Atlas Leeuwen de eer redden door donderdag in Nantes de bronzen medaille te winnen tegen Egypte. "Het is waar dat er grote teleurstelling is, maar er is een medaille die we moeten winnen, dus we moeten de sfeer veranderen en ons op dat doel richten", besloot Sektioui. De finale van het Olympisch voetbaltoernooi gaat tussen Spanje en Frankrijk, dat Egypte met 3-1 versloeg in de halve finale.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team