Marokko verliest nipt van Spanje in Olympische halve finale

6 augustus 2024 - 06:00 - Sport

©

De Marokkaanse olympische voetbalploeg heeft maandag in het Stade Vélodrome in Marseille een nipte nederlaag geleden tegen Spanje in de halve finale van het Olympisch voetbaltoernooi. Ondanks een sterke prestatie en een voorsprong in de eerste helft, verloren de Atlas Leeuwen met 2-1.

De Marokkaanse spelers werden gesteund door een groot aantal enthousiaste supporters, die speciaal voor hen uit Marokko en andere Europese landen waren gekomen. In een aantrekkelijke en spannende eerste helft namen de Atlas Leeuwen de leiding dankzij een penalty, benut door Soufiane Rahimi in de 36e minuut. Rahimi verstevigde daarmee zijn positie als topscorer van het toernooi met zes doelpunten.

In de tweede helft kwamen de Marokkanen vol goede moed terug op het veld en creëerden ze verschillende kansen om de score uit te breiden, aangemoedigd door het enthousiaste publiek. Helaas kwamen de Spanjaarden in de 67e minuut langszij door een doelpunt van Barça-aanvaller Fermin Lopez na een ongelukkige counter.

De wedstrijd werd daarna steeds intenser. De ploeggenoten van Achraf Hakimi zetten meerdere aanvallen op, maar het ontbrak hen aan precisie. In de 86e minuut profiteerde de Spaanse aanvaller Juanlu Sanchez van een mooie aanval en bezorgde hij zijn team de overwinning.

De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de Spanjaarden. De Marokkaanse ploeg zal nu strijden om de bronzen medaille tegen Egypte, dat van Frankrijk verloor in de andere halve finale.