Zoeken

Marokko heeft een nieuwe ster: Adam Aznou

13 september 2024 - 15:30 - Sport

©

Adam Aznou maakt indruk met zijn debuut voor het Marokkaans elftal. Tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Lesotho, die Marokko met 1-0 won, was de 17-jarige vleugelverdediger een van de uitblinkers. Aznou kreeg zelfs een plek in het ’elftal van de dag’, een selectie van de beste spelers van die speeldag.

Met een indrukwekkende score van 8.7 van SofaScore liet Aznou zien dat hij thuishoort bij de Atlas Leeuwen. Dit is een bijzondere prestatie, vooral omdat hij vorig jaar nog werd gepasseerd voor het WK onder 17. De Duitse krant Bavarian Football Works noemt zijn ontwikkeling zelfs ’inspirerend’ en prijst zijn technische vaardigheden.

Lees ook: Adam Aznou maakt kennis met Marokkaans elftal (video)

Ook de Marokkaanse bondscoach Walid Regragui is vol lof over Adam Aznou. "Ik heb hem voor de hele groep gefeliciteerd en ik denk dat hij veel indruk heeft gemaakt met deze prestatie. Ik denk niet dat hij zijn plek snel zal afstaan," aldus Regragui. Hij benadrukt dat Aznou’s technische vaardigheden en persoonlijkheid een echte aanwinst zijn voor het team.

Lees ook: Walid Regragui wil Bayern-talent Adam Aznou bij selectie

Naast de bondscoach kreeg Adam Aznou ook felicitaties van Achraf Hakimi, zijn vriend Lamine Yamal en zijn club Bayern München.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team