Zoeken

Marokko overweegt toeristenbelasting

18 augustus 2024 - 20:30 - Economie

©

Othman Cherif El Alami, voorzitter van de regionale raad voor toerisme in Casablanca-Settat, pleit voor de invoering van een toeristenbelasting voor buitenlandse bezoekers. Hij stelt voor dat Marokkaanse kuststeden die deel uitmaken van cruiseroutes het voorbeeld van Venetië volgen, waar zo’n belasting al bestaat.

Volgens El Alami kunnen de inkomsten uit deze belasting worden gebruikt om de infrastructuur van de luchthavens in deze steden te verbeteren. Hij benadrukt dat het toerisme in Marokko dit jaar weer aantrekt na de impact van de coronacrisis, maar dat er nog steeds uitdagingen zijn.

Lees ook: Marokko: toeristische strategie werkt!

De expert wijst op problemen zoals vervuiling in toeristische gebieden, beperkte transportmogelijkheden, waterbeheer, stijgende prijzen en de kwaliteit van toeristische diensten. Ook steden in het noorden van Marokko kampen met deze problemen, vooral wanneer ze overspoeld worden door buitenlandse toeristen en Marokkanen die in het buitenland wonen.

Daarnaast pleit Othman Cherif El Alami voor meer investeringen in personeel voor de toeristische sector en onderzoek naar de werkelijke capaciteit van Marokko om toeristen te ontvangen. Dit is vooral belangrijk met het oog op het WK voetbal in 2030, dat deels in Marokko wordt gehouden.

Lees ook: Marokkaans toerisme in crisis door dure vakanties

Een ander idee van El Alami is een reserveringssysteem voor populaire toeristische attracties, zoals het Djemaa el Fna-plein in Marrakech, de Akchour-watervallen in Chefchaouen en de zeedijk van Casablanca met het Ain Diab-strand.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team