Zoeken

Toerisme: dubbel gevoel in Noord-Marokko

10 augustus 2024 - 17:10 - Marokko

©

De zomer in Noord-Marokko laat een dubbel beeld zien. Hoewel het aantal toeristen in populaire badplaatsen zoals Tamuda Bay weer toeneemt na een aanvankelijke dip, blijft de impact van de gestegen prijzen voelbaar.

Volgens officiële gegevens is het aantal bezoekers in de regio de afgelopen weken met meer dan 5% gestegen. Ook het aantal overnachtingen in hotels en het verbruik van water en elektriciteit laten een positieve trend zien. Deze opleving is vooral te danken aan de komst van Marokkaanse families uit het buitenland die hun zomervakantie in het thuisland doorbrengen.

Lees ook: Tanger: toerisme in opmars na valse start

Toch blijft de stemming gematigd optimistisch. De aanhoudende prijsstijgingen van accommodaties, eten en drinken en vervoer zorgen voor onvrede onder zowel lokale bewoners als toeristen. Vooral in de populaire kustgebieden zijn de prijzen flink gestegen, waardoor een vakantie in Noord-Marokko voor veel mensen een stuk duurder is geworden.

Lees ook: Vakantiegangers keren terug in Noord-Marokko

De lokale autoriteiten zijn zich bewust van de problematiek en proberen de balans te vinden tussen economisch herstel en het behoud van de aantrekkingskracht van de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team