Zoeken

Marokko rolt loper uit voor Marokkaanse diaspora: droomhuis binnen handbereik

29 juli 2024 - 18:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse overheid lanceert een grootschalige campagne om de Marokkaanse diaspora te helpen bij het kopen van een huis in Marokko.

Met de slogan "Stedenbouw en Huisvesting ten dienste van de Marokkanen in het Buitenland" wil het ministerie van Ruimtelijke Ordening de drempel verlagen en dromen van een eigen stekje in het thuisland waarmaken.

Lees ook: Marokkaanse diaspora vraagt massaal woonhulp aan in Marokko

Minister Fatima Ezzahra El Mansouri benadrukt dat het ministerie er alles aan doet om Marokkanen die in het buitenland wonen persoonlijk te begeleiden. "We willen luisteren naar hun specifieke behoeften en daarop inspelen," aldus de minister.

Concreet betekent dit dat er mobiele informatiestands door 23 Marokkaanse steden zullen trekken, en dat er speciale ontvangstruimtes worden ingericht bij grensovergangen en treinstations. Daarnaast organiseren stedenbouwkundige bureaus en woningcorporatie Al Omrane open dagen en spreekuren waar potentiële kopers persoonlijk advies kunnen krijgen.

Lees ook: Marokkaanse huizenmarkt in de lift dankzij Marokkaanse diaspora

Extra aandacht gaat uit naar het programma "Daam Sakane", dat directe financiële steun biedt bij de aankoop van een woning. De Marokkaanse diaspora maakt al veel gebruik van deze regeling, die speciaal is bedoeld voor huishoudens met een laag of middeninkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team