Zoeken

WK-rol voor Nador, Al Hoceima en Saidia

6 augustus 2024 - 11:20 - Marokko

©

Noord-Marokko mag zich opmaken voor een onverwachte hoofdrol in het WK voetbal van 2030. Uit het recent onthulde bidbook van de FIFA blijkt dat Nador, Al Hoceima en Saidia zijn opgenomen in de lijst van Marokkaanse speelsteden.

Het Marokkaanse bidbook presenteert vier vijfsterrenhotels in de drie steden als potentiële verblijfplaatsen voor de deelnemende teams, aangevuld met drie sportcomplexen voor trainingen. In Nador is dat het hotel Marchica Lagoon Resort met 98 kamers en twee vergaderzalen, op 121 kilometer van het vliegveld. Saidia biedt twee opties: het Radisson Blu Resort, Saidia Beach met 379 kamers en zeven vergaderzalen (55 kilometer van het vliegveld) en het Be-Live Collection Saïdia met 488 kamers en vier vergaderzalen (53 kilometer). In Al Hoceima ligt het Radisson Blu Resort met 432 kamers, vier vergaderzalen en op slechts 9 kilometer van het dichtstbijzijnde vliegveld.

Lees ook: Stadion Al Hoceima zet Marokko op kaart als sportbestemming

Voor de trainingen kunnen de teams terecht in het nieuwe stadion van Al Hoceima, de Marchica-velden in Nador en het federale voetbalcentrum in Saidia. Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond en hoofd van de WK-commissie, benadrukte eerder al dat Marokko streeft naar een WK dat het hele land betrekt. Zes Marokkaanse steden zullen wedstrijden organiseren, terwijl andere steden de teams en delegaties verwelkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team