Zoeken

Marokko moderniseert luchtmacht

19 oktober 2024 - 08:00 - Marokko

©

De Koninklijke Marokkaanse Marine breidt haar vloot uit met een tweede Bell 412EP multifunctionele helikopter. Deze aanwinst vergroot de operationele capaciteit van de marine en breidt de reikwijdte van haar missies uit, waaronder zoek- en reddingsoperaties, terrorismebestrijding en maritieme surveillance.

De Bell 412EP is ontworpen door het Amerikaanse bedrijf Bell Textron Inc. en is een verbeterde versie van de Bell 212. Het belangrijkste verschil is de vierbladige rotor van composietmateriaal. De helikopter is uitgerust met twee krachtige motoren en biedt superieure prestaties en stabiliteit, waardoor hij onder verschillende weersomstandigheden kan vliegen.

Lees ook: Marokkaans leger uitgerust met beste gevechtshelikopters ter wereld

De eerste testvlucht van de Bell 412 vond plaats in 1979, en de eerste leveringen begonnen in 1981. De Bell 412-serie is door de jaren heen continu doorontwikkeld. Zo was er de 412SP met een grotere brandstofcapaciteit, de 412HP met verbeterde transportmogelijkheden en de 412EP met een digitaal dubbel automatisch controlesysteem voor nauwkeurigere en veiligere prestaties.

Lees ook: Marokko toont eerste Apache AH-64E helikopter

In september keurde het Amerikaanse ministerie van Defensie de verkoop van 40 AGM-154C Joint Stand Off Weapons (JSOW) raketten aan Marokko goed. Deze raketten zijn bestemd voor de Marokkaanse F-16 gevechtsvliegtuigen. Het contract, met een totale waarde van 250 miljoen dollar, omvat ook ondersteunende diensten en apparatuur om de integratie van de wapens in de Marokkaanse strijdkrachten te garanderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team