Zoeken

Marokko-team: vijf kandidaten voor zelfde positie

28 augustus 2024 - 14:40 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui heeft een luxeprobleem bij het samenstellen van zijn selectie voor de komende wedstrijden van Marokko tegen Gabon en Lesotho. Maar liefst vijf spelers dingen mee naar de positie van linksback.

De keuze is niet makkelijk: wie van Noussair Mazraoui, Zakaria El Ouahdi, Adam Aznou, Yahya Attiat-Allah of Mohamed Chibi krijgt de voorkeur? Regragui zal naar verwachting op donderdag zijn definitieve selectie bekendmaken. Alle vijf de spelers zijn getalenteerde internationals.

Lees ook: Marokko: lastige keuzes voor cruciale Afrika Cup-kwalificaties

Noussair Mazraoui, de nieuwe aanwinst van Manchester United, is een sterke kandidaat vanwege zijn ruime ervaring op Europees niveau. Zakaria El Ouahdi, sterspeler van de Belgische club Genk, beschikt over zowel offensieve als defensieve kwaliteiten en maakte indruk tijdens de Olympische Spelen van Parijs 2024. Adam Aznou, een jong talent van Bayern München, is in opkomst en heeft naar verluidt de aandacht van Regragui getrokken.

Lees ook: Walid Regragui kampt met luxeprobleem

Yahya Attiat-Allah wordt beschouwd als één van de steunpilaren van het team en zou een belangrijke rol kunnen spelen op deze positie. Een andere optie voor Regragui is Mohamed Chibi, de Marokkaanse rechtsback van Pyramids FC, die heeft laten zien dat hij zich indien nodig kan aanpassen aan de linksbackpositie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team