Zoeken

Volgende wedstrijden Marokko: Walid Regragui’s hoofdbreker

18 augustus 2024 - 13:50 - Sport

©

Het Marokkaans voetbalelftal weet welke tegenstanders hen te wachten staan in de eerste twee wedstrijden van de kwalificatie voor de Afrika Cup 2025.

Op 6 september nemen ze het op tegen Gabon, gevolgd door Lesotho op 9 september. Bondscoach Walid Regragui heeft nog geen definitieve selectie bekendgemaakt, maar dat zal op 28 augustus gebeuren. Verwacht wordt dat hij flink gaat schuiven met zijn spelers en mogelijk nieuwe gezichten oproept om het team te versterken.

Lees ook: Walid Regragui wil Bayern-talent Adam Aznou bij selectie

De spelers van het Marokkaanse Olympische team, die geschiedenis schreven in Parijs door de eerste bronzen medaille ooit te winnen, maken kans op een plek in de selectie. Onder hen zijn Zakaria El Ouahdi, Oussama El Azzouzi, Amir Richardson, Abdessamad Ezzalzouli, Bilal El Khannous, Oussama Targhalline en Mehdi Boukamir, die allemaal indruk maakten tijdens het toernooi. Daarnaast zou Regragui ook Khalil Fayad, de middenvelder van Montpellier HSC, kunnen oproepen. De Frans-Marokkaanse speler liet afgelopen seizoen sterke prestaties zien. Ook Sofiane Diop, de aanvallende middenvelder van OGC Nice met Frans-Senegalese-Marokkaanse roots, zou een optie kunnen zijn.

Lees ook: Walid Regragui gokt alles op nieuwe generatie

Aan de andere kant zou Walid Regragui kunnen besluiten om spelers die voorheen als onmisbaar werden beschouwd, zoals Romain Saïss, Achraf Dari en Yahya Attiyat Allah, buiten de selectie te laten vanwege tegenvallende prestaties in de laatste maanden
. Het wordt dus spannend om te zien welke keuzes de bondscoach maakt voor deze belangrijke kwalificatiewedstrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team