Zoeken

Marokko "toonaangevende bestemming voor wereldtoerisme"

26 oktober 2024 - 11:20 - Marokko

©

Marokko is hard op weg een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld te worden. In de eerste zeven maanden van 2024 bezochten maar liefst 10 miljoen toeristen het koninkrijk, een stijging van 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het Argentijnse reisblad El diario de viaje meldt dat de Marokkaanse overheid en de toeristische sector nauw samenwerken om deze positieve trend voort te zetten. Ze ontwikkelen nieuwe strategieën om het toeristische aanbod te verbreden, de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren en nog meer bezoekers van over de hele wereld aan te trekken.

Lees ook: WK 2030, kans voor Marokkaanse woestijn

Alleen al in juli verwelkomde Marokko 2,6 miljoen toeristen, een stijging van 20% in vergelijking met juli 2023. Deze cijfers bevestigen het succes van de Marokkaanse toeristische strategie, die zich na de pandemie sterk herstelt. Het land zag in 2023 al 14,5 miljoen bezoekers en streefde dit jaar naar een miljoen extra toeristen. Dit doel lijkt binnen handbereik dankzij de inspanningen om het toerisme te promoten en de infrastructuur te verbeteren.

Lees ook: Spanje verliest mogelijk miljoenen toeristen aan Marokko

De groeiende populariteit van Marokko blijkt ook uit het aantal overnachtingen in toeristische accommodaties. Tot eind juni 2024 steeg dit aantal met 8,4% tot 12,7 miljoen overnachtingen. Toeristen worden aangetrokken door de rijke cultuur en de prachtige natuur die Marokko te bieden heeft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team