Zoeken

Topprestatie voor operatie Marhaba 2024

16 oktober 2024 - 14:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Operatie Marhaba 2024, gericht op Marokkanen die in het buitenland wonen, is succesvol afgerond. Tussen 5 juni en 15 september reisden meer dan 3 miljoen passagiers via Marokkaanse havens. Dit maakte Mohamed Abdeljalil, minister van Transport en Logistiek, bekend tijdens een bijeenkomst in Rabat.

Van de reizigers was 70%, of meer dan 2 miljoen, afkomstig uit de Marokkaanse diaspora. Zij keerden terug naar hun families voor de vakantie. Dat is 6% meer dan vorig jaar. Ook werden 705.000 voertuigen geregistreerd, een toename van 10%.

Lees ook: Laatste veerboot vanuit Al Hoceima vertrokken

Om de zomeroperatie vlot te laten verlopen, heeft het ministerie flink geïnvesteerd in extra capaciteit. 29 schepen van 7 verschillende maatschappijen verzorgden meer dan 535 overtochten per week tussen Marokko, Spanje, Frankrijk en Italië. De vloot bood plaats aan 500.000 passagiers en 130.000 voertuigen per week. Ook werden maatregelen genomen om de kwaliteit van de dienstverlening aan boord en de prijzen van de tickets te controleren, aldus de minister.

Lees ook: Marokko boekt succes met "meest complexe operatie tussen twee continenten"

Mohamed Abdeljalil benadrukte het belang van de samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen, zowel nationaal als internationaal. El Karam Amine, directeur van de havenpolitie, wees op de verbeteringen in de havens van Nador en Al Hoceima, zoals de uitbreiding van de kades en de bouw van een nieuwe veerbootterminal in Nador.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team