Zoeken

Marokko in race om Anas Mahjoubi aan te trekken

7 september 2024 - 06:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) zet alles op alles om Anas Mahjoubi te overtuigen om voor het Marokkaans elftal te kiezen. De 17-jarige verdediger speelt momenteel bij Borussia Dortmund en heeft zich onderscheiden door zijn sterke prestaties, ondanks zijn jonge leeftijd.

Anas Mahjoubi, geboren in maart 2007, heeft de unieke situatie dat hij over drie nationaliteiten beschikt: Marokkaans, Japans en Duits. Dit biedt hem de mogelijkheid om te worden opgeroepen door elk van deze landen. De FRMF moet dan ook snel handelen om te voorkomen dat een van de andere landen hem voor zich wint.

Lees ook: Marokko en Zweden strijden om Marokkaans talent

Tot nu toe heeft Anas Mahjoubi al gespeeld voor de jeugdelftallen van Duitsland en heeft hij een aanbod ontvangen van Japan, het geboorteland van zijn moeder, om zich bij hun nationale team aan te sluiten. Volgens zijn vader heeft de jonge speler echter en belofte gedaan aan Adil Boujida, een vertegenwoordiger van de FRMF in Duitsland, waarin hij heeft aangegeven uiteindelijk voor Marokko te kiezen. Deze verklaring is bevestigd door Boujida in een interview met de krant Al Mountakhab.

Lees ook: Bezorgdheid om exodus Marokkaanse spelers naar Egypte

De FRMF beschouwt Anas Mahjoubi als een veelbelovende aanvulling voor een positie waar het Marokkaans elftal momenteel tekortschiet: de linker verdediger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team