Zoeken

Atlas Leeuwen klaar voor Braziliaanse clash

27 september 2024 - 19:40 - Sport

©

Het Marokkaanse futsalteam staat voor een zware opgave in de kwartfinale van het WK futsal in Oezbekistan, waar ze het opnemen tegen Brazilië.

Na een spannende overwinning op Iran met 4-3 hebben de Atlas Leeuwen hun zinnen gezet op de halve finale, een prestatie die ze nog nooit eerder hebben bereikt in dit toernooi. Maar eerst moeten ze de Brazilianen verslaan.

Lees ook: Structurele problemen blootgelegd na nederlaag Marokko tegen Portugal

"We hebben slim gespeeld met een duidelijke tactiek, waarbij we soms met zes spelers speelden om onze speelstijl aan te passen aan het wedstrijdverloop," zei de bondscoach na de wedstrijd tegen Iran. "We waren voorbereid op alles wat we vandaag tegenkwamen en gaven niet op, ondanks de moeilijkheden, omstandigheden en afwezigen. Onze volgende wedstrijd tegen Brazilië wordt een grote uitdaging, maar we gaan die met dezelfde vastberadenheid en wil aan. Ons vertrouwen in God en onze spelers is onbegrensd."

Hun volgende tegenstander, Brazilië, is dezelfde ploeg die hen in 2021 uitschakelde in de kwartfinale van het WK futsal in Litouwen. Maar dit keer zijn de Marokkanen vastbesloten om revanche te nemen en geschiedenis te schrijven.

Lees ook: Wk-zaalvoetbal: verloor Frankrijk van Iran om Marokko te vermijden?

De wedstrijd, die zondag 29 september om 13:30 uur Marokkaanse tijd plaatsvindt, wordt gespeeld in de internationale sporthal van Bukhara. De mannen van Hicham Dguig zijn zich bewust van wat er op het spel staat en zijn klaar om alles te geven om de halve finale te bereiken. En alles lijkt mogelijk, nu andere topfavorieten zoals Portugal en Spanje zijn uitgeschakeld door minder sterke teams.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team