Zoeken

Marokko onderuit tegen Portugal op WK futsal

23 september 2024 - 15:30 - Sport

©

Het Marokkaanse futsalteam heeft een 4-1 nederlaag geleden tegen Portugal in het WK zaalvoetbal. Ondanks de teleurstelling benadrukte coach Hicham Dguig de intensiteit van de wedstrijd en de verschillen tussen beide teams.

Portugal heeft een sterke futsaltraditie met spelers die al vanaf jonge leeftijd worden opgeleid, terwijl Marokko voornamelijk met seniorspelers werkt, aldus de Marokkaanse coach.

Lees ook: "Marokko heeft de beste spelers ter wereld"

Hicham Dguig wees ook op de fysieke verschillen tussen de teams en het feit dat Marokko door blessures met twee spelers minder speelde. Daarnaast heeft Marokko minder ervaring op het wereldtoneel dan de gevestigde futsalmachten. Het team debuteerde pas in 2012 op het WK, terwijl andere landen al decennialang profiteren van jeugdopleidingen.

Lees ook: Marokko klaar voor clash met Portugal op WK

Ondanks de nederlaag blijft Marokko ambitieus. Ze nemen het op 26 september op tegen Iran, een sterke tegenstander met een indrukwekkend palmares. Bij winst wacht mogelijk een confrontatie met Brazilië, een van de beste teams ter wereld en de ploeg die Marokko uitschakelde tijdens het vorige WK.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team