Zoeken

Structurele problemen blootgelegd na nederlaag Marokko tegen Portugal

25 september 2024 - 07:00 - Sport

©

De nederlaag van de Atlas Leeuwen tegen Portugal (4-1) op het WK-zaalvoetbal laat zien dat er enkele fundamentele aspecten van het Marokkaanse futsalsysteem moeten worden herzien.

Verschillen in training en ervaring, individuele fouten en fysieke zwakte... Het zijn allemaal factoren die hebben bijgedragen aan de Marokkaanse nederlaag tegen Portugal. Terwijl het Portugese team steunt op een geavanceerd opleidingssysteem dat al op jonge leeftijd begint, waarbij de basis van het spel vanaf de kindertijd wordt bijgebracht, richt het futsal in Marokko zich nog steeds voornamelijk op senioren die aan wedstrijden deelnemen zonder een systematische opleiding vanaf jonge leeftijd te hebben genoten. Het resultaat: de ploeg van Jorge Braz domineerde de wedstrijd tot het einde dankzij een goede organisatie en ontwikkelde tactieken, terwijl de mannen van Hicham Dguig individuele fouten maakten en vaak ineffectieve tactische keuzes maakten.

Lees ook: Marokko onderuit tegen Portugal op WK futsal

De fysieke zwakte is het zwakke punt van de Atlas Leeuwen. "De wedstrijd was zeer intens, gezien de verschillen met Portugal, waarvan de spelers al vanaf jonge leeftijd worden opgeleid in futsal, terwijl wij direct met de senioren werken", legde Hicham Dguig uit na de wedstrijd. Sinds het begin van het WK futsal heeft Marokko slechts één nederlaag geleden. De Atlas Leeuwen versloegen Tadzjikistan (4-2) en Panama (6-3), voordat ze zondag zwaar verloren van Portugal (4-1).

Lees ook: Wk-zaalvoetbal: verloor Frankrijk van Iran om Marokko te vermijden?

De Atlas Leeuwen blijven echter gemotiveerd. Voor hun wedstrijd tegen Iran, een grote futsalnatie en 12-voudig Aziatisch kampioen, die gepland staat op donderdag 26 september in het Universal Sports Complex in Bukhara om 13:30 uur, moeten ze leren van hun fouten en zich concentreren op het verbeteren van de zwakheden die tijdens de wedstrijd tegen Portugal aan het licht kwamen, met name wat betreft de defensieve concentratie en de fysieke conditie. Ze moeten ook hun tactische en mentale prestaties verbeteren en kansen op de best mogelijke manier benutten. Als ze Iran verslaan, nemen ze het op tegen de nummer 1 van de wereld, Brazilië!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team