Zoeken

Wk-zaalvoetbal: verloor Frankrijk van Iran om Marokko te vermijden?

24 september 2024 - 06:00 - Sport

©

Het Franse futsalteam heeft in Oezbekistan zijn laatste poulewedstrijd op het WK futsal verrassend verloren van Iran met 4-1.

Na twee eerdere overwinningen waren de verwachtingen hooggespannen, maar tegen Iran bleken de Fransen minder aanvallend en slagvaardig. Dit heeft geleid tot speculaties over de motieven achter deze nederlaag.

Lees ook: Marokkaans zaalvoetbalteam wint 50e duel op rij, wereldrecord!

Een mogelijke verklaring is dat Frankrijk bewust heeft verloren om een gunstiger speelschema te krijgen in de knock-outfase van het toernooi. Door als tweede in de poule te eindigen, ontlopen ze nu een confrontatie met Marokko in de achtste finales en mogelijk ook Brazilië in de kwartfinales. In plaats daarvan treffen ze Thailand in de achtste finales en mogelijk Paraguay in de kwartfinales, twee teams die volgens Le Parisien "een niveau lager zijn dan Marokko en Brazilië".

Lees ook: Marokko onderuit tegen Portugal op WK futsal

Bondscoach Raphaël Reynaud begrijpt de verbazing en frustratie over de nederlaag, maar benadrukt dat Iran, als nummer 4 van de wereld, het initiatief moest nemen. Hij geeft toe dat het nieuwe speelschema gunstiger is voor Frankrijk, maar stelt dat het belangrijkste doel was om blessures en gele kaarten te voorkomen. "Het is jammer voor het futsal", aldus Reynaud. "Ik neem de verantwoordelijkheid voor de keuze voor een meer afwachtende strategie, gericht op de voorbereiding op de volgende wedstrijden. Morgen is dit achter de rug. We hebben het verlangen en de middelen om verder te komen in dit toernooi."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team