Zoeken

Marrakech: grootschalige sluitingsoperatie fastfoodrestaurants

12 juni 2024 - 07:00 - Marokko

©

De autoriteiten in Marrakech hebben een grootschalige controleactie uitgevoerd op fastfoodrestaurants, met de sluiting van bijna 200 etablissementen. De actie is gericht op het beschermen van de gezondheid van Marokkanen en toeristen.

Van de 905 snackbars die bezocht werden door de gespecialiseerde technische commissies van de prefectuur van Marrakech, werden er 185 gesloten en 9 voor de rechter gedaagd, meldt Rue20. Deze operatie maakt deel uit van de inspanningen van de lokale autoriteiten om de controle op fastfoodrestaurants te verscherpen, in overeenstemming met de richtlijnen van de wilaya.

Lees ook: Marrakech in oorlog tegen fastfoodzaken

De commissies bezochten bijna alle wijken van de rode stad en controleerden 149 snackbars in Al Hassani, 124 op het Djemaa El Fna-plein, 113 in Mhamid en 519 in de wijken Mechouar-Kasbah, Tassoultante, Mohammadi, Hivernage, Sidi Youssef Ben Ali, Annakhil, Tameslohte, Menara en Harbil.

Lees ook: Restaurants in Noord-Marokko gesloten na hygiëne-inspecties

Farid Chourak, wali van de regio Marrakech-Safi en gouverneur van de prefectuur van Marrakech, benadrukte de noodzaak om de controles op snackbars en andere eetgelegenheden te verscherpen om de gezondheid van Marokkanen en toeristen te beschermen, na de vele gevallen van voedselvergiftiging die in de stad zijn geregistreerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team