Zoeken

Martil pakt waterproblematiek aan

17 augustus 2024 - 08:50 - Marokko

©

In Martil is een campagne gestart om mensen bewust te maken van het belang van zuinig watergebruik. Het doel is om mensen te informeren over het belang van het behoud van water, de bescherming van de mariene rijkdommen en het schoonhouden van de stranden.

De campagne is een initiatief van de visserscoöperatie Moqidda, in samenwerking met de Kamer van Koophandel voor Zeevisserij van de Middellandse Zee en het Instituut voor Technologie van de Zeevisserij in Larache.

Lees ook: Ernstige watercrisis in Casablanca

Volgens een persbericht van de Kamer van Koophandel voor Zeevisserij van de Middellandse Zee is de campagne gericht op zowel beroepsvissers als vakantiegangers en inwoners van alle leeftijden. Het is een bijdrage van de maatschappij aan de bewustwording rond dit thema in een tijd van aanhoudende droogte en een groeiende vraag naar water.

Lees ook: Water tijdelijk afgesloten in regio Nador

Tijdens de campagne worden brochures uitgedeeld aan vakantiegangers en bezoekers van Martil met informatie over het belang van waterbesparing. Daarnaast zijn er activiteiten georganiseerd om kinderen bewust te maken van de bescherming van het zeemilieu, waaronder demonstraties van het maken van milieuvriendelijke visnetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team