Zoeken

Water afgesloten in Casablanca

17 augustus 2024 - 06:00 - Marokko

©

Casablanca wordt geconfronteerd met een ernstige watercrisis. Inwoners van verschillende wijken, waaronder Deroua en Oulad Abbou, hebben te maken met wateronderbrekingen, vooral ’s nachts. Deze maatregel is genomen door de lokale drinkwatermaatschappij om het waterverbruik te beperken tijdens de aanhoudende droogte.

Ook in de provincie Berrechid zijn er wateronderbrekingen, onder andere vanwege werkzaamheden aan de verbinding tussen de ontziltingsinstallatie in Jorf Lasfar en het belangrijkste reservoir dat de provincie van drinkwater voorziet. De lokale autoriteiten hebben de inwoners opgeroepen om voorzorgsmaatregelen te nemen en zuinig om te gaan met water totdat de situatie weer normaal is.

Lees ook: Vervuild drinkwater voor inwoners Casablanca

De huidige situatie is zorgwekkend, vooral tijdens de zomermaanden wanneer het waterverbruik piekt door de hitte en het toerisme. Een expert op het gebied van waterbeheer stelt dat snelle aansluiting op bestaande ontziltingsinstallaties een tijdelijke oplossing kan bieden totdat de nieuwe ontziltingsinstallatie in Casablanca operationeel is. Daarnaast benadrukt hij het belang van een efficiënt waterbeheer en het vergroten van de opslagcapaciteit om toekomstige wateronderbrekingen te voorkomen.

Bewustwordingscampagnes om burgers aan te moedigen zuiniger met water om te gaan, zijn volgens de expert ook essentieel. Het opslaan van water in bepaalde gebieden kan volgens hem helpen om de dagelijkse impact van waterschaarste te verminderen.

Lees ook: Ernstige watercrisis in Casablanca

De recente aankondigingen van wateronderbrekingen komen op een ongelukkig moment. De aanhoudende watercrisis in Casablanca heeft de autoriteiten gedwongen om opnieuw beperkingen op te leggen aan het watergebruik in badhuizen en autowasstraten. Deze bedrijven zijn nu drie dagen per week gesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team