Zoeken

Marokko maakt 10 miljard dirham vrij voor WK-steden

10 augustus 2024 - 18:00 - Economie

©

De Marokkaanse regering zet vol in op de voorbereidingen voor het WK voetbal van 2030, dat het land samen met Spanje en Portugal organiseert. In de begroting voor 2025 is een speciaal programma opgenomen voor de zes Marokkaanse speelsteden: Casablanca, Rabat, Agadir, Marrakech, Fez en Tanger.

Dit programma richt zich op het aantrekkelijker maken van deze steden en het verbeteren van hun infrastructuur en voorzieningen in de komende zes jaar. De regering benadrukt het belang van samenwerking tussen de nationale overheid en lokale autoriteiten om de modernisering van deze steden te versnellen.

Lees ook: FIFA onthult ambitieuze plannen voor WK-stad Fez

Daarnaast wil de regering de regionale ontwikkeling stimuleren door de budgetten voor de regio’s te verhogen tot 10 miljard dirham per jaar. Ook wordt het aandeel van lokale overheden in de btw-inkomsten verhoogd, zodat zij hun ontwikkelingsdoelen kunnen realiseren en hun verplichtingen kunnen nakomen.

Om de modernisering van de speelsteden te ondersteunen, wil de regering ook particuliere investeringen aantrekken. Premier Aziz Akhannouch heeft aangekondigd dat de strategische routekaart voor het verbeteren van het ondernemingsklimaat (2023-2026) verder zal worden uitgevoerd. Dit omvat maatregelen zoals het verbeteren van de kwaliteit van overheidsopdrachten, het stimuleren van crowdfunding, het verkorten van betalingstermijnen, het online oprichten van bedrijven, het vereenvoudigen en digitaliseren van administratieve procedures en het implementeren van een stabiel en transparant belastingstelsel.

Lees ook: Bouregreg-promenade wordt groene oase in Rabat

Marokko’s ambitieuze plannen voor het WK 2030 laten zien dat het land vastbesloten is om een succesvol toernooi te organiseren en tegelijkertijd de economie en infrastructuur een boost te geven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team