Zoeken

Tanger, Rabat, Marrakech... WK-koorts doet Marokkaanse huizenmarkt exploderen

18 augustus 2024 - 13:00 - Economie

©

De Marokkaanse steden die wedstrijden zullen organiseren tijdens het WK voetbal van 2030, waaronder Tanger, Agadir, Marrakech, Rabat en Casablanca, registreren een sterke stijging op de huizenmarkt. De verwachting dat Marokko samen met Spanje en Portugal het toernooi zal organiseren, heeft geleid tot een toename in de aan- en verkoop van onroerend goed.

Eigenaren van woningen en appartementen zien kansen om hun eigendommen te verhuren aan de meer dan twee miljoen verwachte bezoekers die het WK zullen bezoeken. Deze toestroom van toeristen zal naar verwachting een positieve impuls geven aan de economie in het algemeen, en de vastgoedsector in het bijzonder.

Lees ook: Marokko rolt loper uit voor Marokkaanse diaspora: droomhuis binnen handbereik

In Tanger, waar het Ibn Batouta stadion wordt uitgebreid en gerenoveerd, zijn de prijzen van huizen en appartementen in de omgeving flink gestegen sinds de FIFA de organisatie van het WK 2030 aan Marokko, Spanje en Portugal heeft toegewezen. Volgens experts in de vastgoedsector is de markt in Tanger met maar liefst 20 procent gegroeid. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de omzet in de vastgoedsector, die in veel Marokkaanse steden een belangrijke economische motor is.

Lees ook: Te veel leegstaande woningen in Noord-Marokko!

Er zijn nu oproepen om regels op te stellen die ervoor zorgen dat er voldoende betaalbare woningen beschikbaar blijven voor alle bevolkingsgroepen, en om de stabiliteit van de huizenmarkt te waarborgen nadat het WK voorbij is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team