Zoeken

Mocro Maffia is een "constructie van Nederlandse politici"

18 augustus 2024 - 10:30 - Marokko

©

Ilyas Omari, voormalig leider van de PAM-partij en ex-voorzitter van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, heeft in een interview verklaard dat de Mocro Maffia "een constructie is van Nederlandse politici".

Deze opmerking komt op een moment dat de Mocro Maffia wereldwijd wordt erkend als een zeer gewelddadige criminele organisatie, betrokken bij diverse misdrijven, waaronder moord en drugshandel.

Lees ook: Duitse commissaris verdacht van banden met Mocro Maffia

De Mocro Maffia, geleid door criminelen van Marokkaanse afkomst, heeft takken in meerdere Europese landen, waaronder Nederland, België, Frankrijk en Spanje. De organisatie werd vooral berucht na de schietpartij in café La Crème in Marrakech, waarbij de zoon van een rechter het slachtoffer werd van een vergismoord. De term "Mocro Maffia" wordt in politiedossiers veelvuldig gebruikt om deze specifieke criminele structuur te beschrijven, meldt het Franse weekblad Le Point.

Het blad wijdde zijn meest recente uitgave aan een dossier met de titel "De geheimen van de nieuwe maffia", waarin het zich richt op de Mocro Maffia en de situatie in Marokko. Opmerkelijk is dat Ilyas Omari, die lange tijd uit de publieke belangstelling was verdwenen, zich nu heeft uitgesproken over dit onderwerp.

Lees ook: Aboutaleb en Marcouch: "Kinderen in Nederland onder juk Mocro-maffia"

Omari, die tegenwoordig als journalist werkzaam is, gaf in het interview aan dat het lastig is om de economische en mentale realiteit van de Rif-regio in Marokko te veranderen. "Je kunt niet van de ene op de andere dag de mentaliteit of de economische realiteit van de Rif veranderen, een provincie waar meer dan de helft van het BBP afkomstig is uit de informele economie," aldus Omari. Zijn uitspraken zullen waarschijnlijk niet onopgemerkt blijven en zorgen voor nieuwe discussies over de invloed van de Mocro Maffia en de rol van de informele economie in Noord-Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team