Zoeken

Nieuwe ontwikkeling voor tunnel Marokko-Spanje

17 september 2024 - 18:00 - Economie

©

Het Spaans agentschap SECEGSA gaat een seismisch onderzoek starten om de studies voor de geplande tunnel tussen Spanje en Marokko onder de Straat van Gibraltar te versnellen.

Om dit onderzoek uit te voeren, zal SECEGSA, belast met het project aan Spaanse zijde, een aanbesteding uitschrijven van 487.872 euro voor de huur of aankoop van vier oceaanaanliggende seismometers (OBS, Ocean Bottom Seismometer) voor de campagne Capitan de Navío Manuel Catalán Morollón. De ontwikkeling van deze apparaten zal gedurende zes maanden worden verzorgd door de geofysische afdeling van het Spaanse Koninklijke Observatorium van het Leger (ROA), meldt H24Info.

Lees ook: Tunnel Marokko-Spanje: dit is de prijs!

Volgens studies van SECEGSA en zijn Marokkaanse tegenhanger, SNED, zal de 42 kilometer lange tunnel tussen Marokko en Spanje Punta Paloma in Tarifa, Spanje, verbinden met Malabata, 11 kilometer ten westen van Tanger. Het project omvat de bouw van twee tunnels met één rijstrook van 7,9 meter in diameter en een servicegalerij van 6 meter in diameter, die elke 340 meter met elkaar verbonden zijn door dwarsverbindingen.

Lees ook: Tunnel naar Marokko financiële nachtmerrie voor Spanje

De realisatie van dit megaproject zal naar verwachting een investering van 6 miljard euro vergen. De tunnel, die Marokko en Spanje en daarmee Afrika en Europa met elkaar zal verbinden, zou het mogelijk moeten maken om "jaarlijks 12,8 miljoen passagiers en 13 miljoen ton goederen" tussen de twee landen en continenten te vervoeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team