Zoeken

Noord-Marokko zet zich schrap voor overstromingen

27 augustus 2024 - 18:00 - Marokko

©

In Tetouan en M’diq luiden oppositieleden de noodklok over de dreiging van overstromingen in september. Verschillende wijken in Tetouan, zoals El Wilaya, Jbel Dersa en Kora Sebaa, lopen nog steeds risico bij hevige regenval.

De oppositieleden dringen er bij de burgemeesters op aan om preventieve maatregelen te nemen, vertraagde herstructureringsprojecten te versnellen en de riolering en afwateringssystemen te reinigen, vooral tijdens het toeristische hoogseizoen, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Zware overstromingen in Chefchaouen (video)

Ook in de buitenwijken van Fnideq bestaat het gevaar van overstromingen. Er wordt aangedrongen op het versneld aanleggen van de Aghattas-rivier, waarvoor al een aanzienlijk budget is toegewezen. Daarnaast blijven er problemen bestaan in sommige wijken van Martil, waar regenwater huizen binnendringt en wegen worden afgesloten. Ondanks miljardeninvesteringen van de overheid om bouwproblemen in rivierdalen op te lossen en overstromingsrisico’s te verminderen, zijn verdere studies nodig om de infrastructuur adequaat uit te rusten.

Om de problemen met overstromingen aan te pakken, heeft de gemeenteraad van Tetouan een beroep gedaan op het regionale budget. De overstromingen hebben zowel welvarende als achtergestelde wijken getroffen. Vanwege de aanhoudende problemen, waarbij regenwater het verkeer ontregelt, autoschade veroorzaakt en materiële schade aanricht in huizen en bedrijven, hebben de autoriteiten een administratief onderzoek ingesteld.

Lees ook: Spanje voelt zich bedreigd door Marokkaanse regens

In Tetouan en M’diq worden waakzaamheidscomités ingeschakeld bij elke weerswaarschuwing om ervoor te zorgen dat regenwater snel wordt afgevoerd en het verkeer zo snel mogelijk wordt hersteld. Samen met de openbare werken, de nationale hulporganisatie en particuliere bedrijven wordt er hard gewerkt om modder en puin van de overstromingen op te ruimen, kanalen te openen en de straten schoon te maken volgens de vereiste normen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team