Zoeken

Omar El Hilali, de Marokkaan die nee zei tegen Barça

12 oktober 2024 - 17:10 - Sport

©

Omar El Hilali, een 21-jarige voetballer van Espanyol Barcelona, heeft in een interview laten weten dat hij meerdere keren een aanbod van FC Barcelona heeft afgeslagen.

De jonge rechtsback van Marokkaanse afkomst, voelt zich sterk verbonden met Espanyol, ook wel bekend als "de Pericos". "Ik heb nee gezegd tegen Barça. Ik ben al van jongs af aan een Perico en deze club heeft me altijd aangetrokken", aldus El Hilali.

Lees ook: FC Barcelona investeert in Marokkaans voetbaltalent

Zelfs toen hij nog in de jeugd speelde, kreeg hij aanbiedingen van de Catalaanse topclub, maar hij heeft er nooit overwogen om deze te accepteren. "Mijn hart is 100%, 1000% Perico", benadrukt hij. Omar El Hilali heeft een contract bij Espanyol tot juni 2027 en hoopt zijn hele carrière bij de club te blijven. "Als Espanyol me een levenslang contract aanbiedt, blijf ik hier voor altijd", zegt hij vol overtuiging. Hij is de club dankbaar voor het vertrouwen dat ze in hem hebben gesteld. "Zij waren de eersten die me een hand toestaken en ik vergeet nooit degenen die iets belangrijks doen voor mij en mijn familie."

De Marokkaanse international is blij met de recente overwinning van Espanyol op Mallorca. "Deze overwinning heeft ons veel goed gedaan om het vertrouwen terug te krijgen", analyseert hij. Hij prijst ook zijn trainer, Manolo Gonzalez: "Hij is een trainer die hard heeft moeten vechten om te komen waar hij nu is. Ik hoop dat hij nog vele jaren in de top blijft, want hij verdient het."

Lees ook: Marokkaanse spelers die niet zullen deelnemen aan de Afrika Cup 2024

Omar El Hilali begon zijn carrière als vleugelspeler, speelde later als derde centrale verdediger en is nu rechtsback. "Het enige wat ik nog moet doen is keeper worden! (lacht) De positie waar ik nu speel bevalt me erg goed, daar kan ik mijn potentieel het beste benutten en ik voel me er zeer comfortabel bij", besluit hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team