Zoeken

Onrust bij Marokkaans elftal door afwezigheid sterspelers

6 juni 2024 - 09:50 - Sport

©

De Atlas Leeuwen bereiden zich intensief voor op de cruciale wedstrijden tegen Zambia en Congo, die respectievelijk op 7 en 11 juni plaatsvinden in het kader van de kwalificaties voor het WK 2026. De afwezigheid van sterspelers Noussair Mazraoui en Amir Richardson baart echter zorgen.

Bondscoach Walid Regragui heeft een strak schema opgesteld met twee trainingen per dag tot en met donderdag, ter voorbereiding op de confrontatie met Zambia op vrijdag in het Grote stadion van Agadir. De afwezigheid van Mazraoui, rechtsback van Bayern München, en Richardson, middenvelder van Stade de Reims, tijdens de trainingen van dinsdag zorgt echter voor vragen.

Lees ook: Marokko traint voor duel tegen Zambia (video)

Volgens de Marokkaanse voetbalbond zijn beide spelers om persoonlijke redenen afwezig. Mazraoui en Richardson zouden het trainingskamp in Rabat al sinds donderdag verlaten hebben. Mediaberichten melden dat de Bayern München-verdediger zich in Saoedi-Arabië bevindt om de hadj te verrichten.

Andere mediabronnen melden dat Mazraoui en Richardson niet in de basis zullen staan voor de wedstrijden tegen Zambia en Congo. De spelers zouden toestemming van Walid Regragui hebben gekregen voor hun afwezigheid. De bondscoach zal ongetwijfeld uitleg geven tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Zambia op donderdag.

Lees ook: Dilemma voor Walid Regragui

Na de confrontatie met Zambia op vrijdag wacht Marokko op 11 juni een uitwedstrijd tegen de Democratische Republiek Congo in Kinshasa, in de vierde ronde van de kwalificaties voor het WK 2026, dat gezamenlijk wordt georganiseerd door de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team