Zoeken

Taxi’s Tanger peperduur: toeristen en locals woedend

16 augustus 2024 - 10:30 - Marokko

©

Inwoners en bezoekers van Tanger zijn niet te spreken over de prijsstijging van taxi’s tussen Tanger en Tetouan deze zomer. De chauffeurs op deze route hebben de tarieven met 43% verhoogd, waardoor een rit nu 50 dirham kost in plaats van 35 dirham.

Deze verhoging kwam zonder enige waarschuwing of duidelijke verklaring, tot grote frustratie van veel passagiers die afhankelijk zijn van deze verbinding. Volgens veel inwoners schaadt deze prijsstijging de reputatie van de stad, zeker nu het hoogseizoen is en er veel toeristen zijn.

Lees ook: Weigeren rit kost taxichauffeurs nu geld én auto in Marokko

Inwoners denken dat chauffeurs misbruik maken van de toegenomen vraag naar taxi’s in de zomer om de prijzen zonder reden te verhogen. Ze roepen de autoriteiten op om in te grijpen en de situatie te reguleren. Sommige chauffeurs zeggen dat de hogere kosten voor onderhoud en de grotere vraag naar taxi’s in het toeristenseizoen de prijsstijging rechtvaardigen. Maar veel inwoners vinden deze argumenten niet overtuigend en eisen dat de autoriteiten de prijzen van het openbaar vervoer controleren en reguleren.

Lees ook: Geweld in Marrakech: jonge vrouw slachtoffer taxichauffeur (video)

Terwijl de klachten over de hogere tarieven blijven binnenstromen, is het wachten op actie van de autoriteiten om de prijsstijging terug te draaien. Sommigen waarschuwen dat als dit niet gebeurt, toeristen misschien helemaal geen taxi meer zullen nemen, wat de lokale economie en vooral de toeristische sector zou kunnen schaden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team