Zoeken

Plannen Franse President in Marokko bekend

12 oktober 2024 - 18:50 - Marokko

©

Het gepland staatsbezoek van de Franse president Emmanuel Macron aan Marokko wordt steeds duidelijker. Macron arriveert op 28 oktober in Rabat voor een tweedaagse bezoek. Dit bezoek heeft een rijk programma, waaronder een ontmoeting met koning Mohammed VI.

Tijdens zijn verblijf zal er een diner ter ere van Macron worden georganiseerd, en hij zal ook een toespraak houden voor het Marokkaanse parlement. Dit is vergelijkbaar met de toespraak die zijn voorganger François Hollande in 2013 hield, waarin hij de bilaterale relaties bezong en een einde maakte aan de recente spanningen tussen de twee landen.

Lees ook: Franse president reageert op uitnodiging Koning Mohammed VI

Naast de ontmoetingen met Koning Mohammed VI en het parlement, is het ook de bedoeling dat Macron in gesprek gaat met Franse economische actoren die actief zijn in Marokko. Een belangrijk onderdeel van zijn bezoek is de ondertekening van unieke overeenkomsten met betrekking tot de Zuidelijke provincies van Marokko. Deze overeenkomsten zijn bedoeld om de samenwerking tussen de twee landen te bevorderen en de economische banden te versterken.

Lees ook: Franse President wil Airbus aan Koning Mohammed VI verkopen

Er wordt ook verwacht dat de Franse ontwikkelingsbank (AFD) verschillende samenwerkingsovereenkomsten zal ondertekenen. Deze afspraken richten zich vooral op de financiering van infrastructuurprojecten, met een specifieke focus op de spoorwegen. Marokko heeft plannen om aanzienlijk te investeren in de ontwikkeling van het spoorwegnetwerk, waaronder de uitbreiding van de HSL naar nieuwe bestemmingen zoals Fez, Tetouan en Agadir. Dit project vormt een belangrijk onderdeel van de bredere infrastructuurontwikkeling in het land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team