Zoeken

Franse President wil Airbus aan Koning Mohammed VI verkopen

10 oktober 2024 - 10:30 - Economie

©

Emmanuel Macron zal eind oktober naar Marokko reizen, wat een nieuwe fase in de betrekkingen tussen Rabat en Parijs belooft. Tijdens zijn bezoek zal de Franse president met de Marokkaanse autoriteiten praten over verschillende onderwerpen, waaronder de verwerving van Airbus-vliegtuigen door de nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc. Deze acquisitie staat centraal in de economische gesprekken die Macron zal voeren met koning Mohammed VI.

Naast luchtvaartonderwerpen zullen ook belangrijke kwesties zoals de Sahara, het Sahel-gebied, het Midden-Oostenconflict en illegale immigratie op de agenda staan. Macron is van plan om de economische samenwerking te versterken, waarbij hij de aandacht vestigt op het belang van Alstom voor het project van de HSL Casablanca-Marrakech, meldt Maghreb Intelligence. Deze gesprekken zijn bedoeld om de marktkansen voor Franse bedrijven te vergroten en de handelsbetrekkingen verder te ontwikkelen.

Lees ook: Royal Air Maroc: 25 miljard dollar voor nieuwe vliegtuigen

Royal Air Maroc heeft ambitieuze plannen om zijn vloot uit te breiden met bijna 200 nieuwe vliegtuigen, wat een belangrijk onderdeel is van de strategische ontwikkelingsroute voor de toeristische sector van 2023 tot 2026. De problemen waarmee Boeing momenteel wordt geconfronteerd, waaronder stakingen in de fabrieken in Renton en Everett, kunnen Airbus de kans bieden om een aanzienlijk contract te winnen. Het is een situatie die mogelijk gunstig is voor de Franse vliegtuigbouwer, aangezien de concurrentie met Boeing momenteel uitdagend is.

Lees ook: Royal Air Maroc breidt uit met Dreamliners en A330 NEO’s

Op dit moment kan Boeing geen twee Dreamliners leveren aan Royal Air Maroc, die essentieel zijn voor de uitbreiding van de vloot. Deze vliegtuigen zouden de verbindingen moeten versterken naar drie strategische bestemmingen: Toronto, São Paulo en Beijing, met een geplande inzet vanaf december en januari. De levering van deze vliegtuigen stond aanvankelijk voor september gepland. Daarnaast vindt van 30 oktober tot 2 november 2024 de zevende editie van de internationale lucht- en ruimtevaartbeurs, het Marrakech Air Show, plaats. Dit evenement kan cruciaal zijn voor vliegtuigbouwers die willen meedingen naar grote contracten in de nieuwe vloot van Royal Air Maroc.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team