– 4 schapenpoten
– 1/2 theeglas olijfolie
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 tomaten, gepeld en gesneden
– 1 kopje kikkererwten geweekt gedurende 4 uur en ontdaan van hun vel
– Koriander
– Zout
– Peper
– Kurkuma
– Paprikapoeder
– Gember
– Saffraan
– 2 laurierblaadjes
De poten ontdoen van haren en hoeven en grondig wassen, in twee snijden. De olijfolie opwarmen in een kookpot en de poten erin leggen.
Twee middelgrote uien grof snijden en toevoegen aan de poten. Een beetje koriander en fijngehakte knoflook toevoegen.
Kruiden met zout, peper, kurkuma, paprikapoeder, gember, saffraan. De kikkererwten en gepelde tomaten toevoegen.
Laat gedurende 30 minuten koken op middelgroot vuur, roer er regelmatig doorheen om te vermijden dat de poten zouden aankleven.
Voeg vervolgens 1 liter water, een half theelepel zout en de laurierblaadjes toe. Dek af en laat 02:30 doorkoken op een zacht vuur. Af en toe doorheen roeren en water toevoegen indien nodig.
De poten zijn nu klaar, verwijder het deksel van de kookpot en, indien er nog teveel vocht is, nog een vijftiental minuten laten doorkoken zonder deksel.
Warm opdienen, vergezeld van brood.
Kefta of Marokkaanse gehaktballetjes
Marokkaanse lamsstoofpot
Lamsschotel met kikkererwten
Schapenpoten of ker3ine
Lamsvlees met shiraz-honingsaus
Boulfaf of brochettes van schapenlever - kebda