Zoeken

Douara of kersha

Douara of kersha
Ingrediënten

 Pens
 Longen
 Maag
 2 teentjes knoflook, geperst
 1 ui, geraspt
 1 citroen, in vier gesneden
 Saffraan
 Gember
 Olijfolie
 Paprika
 Gehakte koriander
 Zout
 Peper

Dompel de schapenpens in heet maar niet kokend water, gedurende een paar minuten. Schraap daarna krachtig met een mes totdat het wit wordt.

Blancheer de long en de maag in kokend water en snijd alles in stukjes van ongeveer 2 cm. Wrijf alles goed in met zout en spoel meerdere malen af.

Doe alle in stukjes gesneden ingewanden in een grote kookpot en voeg zout, saffraan, gember, knoflook, ui, peper, paprikapoeder, koriander en olijfolie toe.

Bedek met water en laat 45 minuten koken. Voeg het citroen toe en laat nogmaals 45 minuten koken.

Controleer de smaak en voeg eventueel kruiden toe. Dien heel warm op.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 150 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team