Zoeken

Selou of zamita

Selou of zamita
Ingrediënten

 1kg bloem
 1kg gesmolten boter
 500g geroosterde sesamzaadjes
 400g gepelde amandelen, gebakken en grof gehakt
 500g kristalsuiker
 1 eetlepel kaneel
 1/2 kopje geroosterde anijszaden

Doe de bloem 15 à 20 minuten in de oven op 220° en laat goudkleurig worden. Meng af en toe.

Wanneer de bloem een gouden kleur heeft, haal uit de oven en meng met alle overige ingrediënten. Meng goed en laat afkoelen.

Schik de selou op een schotel in een torenvorm en versier naar smaak, met gebakken en gepelde amandelen, dragees of kleurige snoepjes bijvoorbeeld.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 105 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team