Zoeken

Spaanse agent veroordeeld voor stelen geld van Marokkaan bij grens

2 oktober 2024 - 23:50 - Wereld

©

Een agent van de Spaanse Guardia Civil is veroordeeld tot zeven maanden gevangenisstraf voor het stelen van geld van een Marokkaan tijdens een controle aan de grens van Bni Nssar bij Melilla.

Het incident vond plaats op 27 mei 2022. De agent, die destijds 39 jaar oud was, doorzocht de auto van een 38-jarige Marokkaan die op weg was naar Melilla. Hij vond een heuptasje onder de bestuurdersstoel, opende het en haalde er 450 euro uit, waarna hij het tasje teruglegde. De Marokkaan werd op dat moment gefouilleerd door andere agenten.

Lees ook: Guardia civil beschuldigt Marokkaanse marine van samenwerking met drugscriminelen

Na de controle ging het slachtoffer naar de veerhaven van Melilla om zijn bootticket te betalen. Daar ontdekte hij dat zijn geld weg was. Hij keerde terug naar de grenspost en vroeg de agenten of ze geld hadden gevonden tijdens de controle. Ze ontkenden dit en vroegen hem zijn telefoonnummer achter te laten.

Lees ook: Guardia Civil redt leven van meisje na aankomst uit Marokko

Even later werd de reiziger gebeld door de agenten. Bij terugkomst op de grenspost gaf de agent hem 350 euro, met de bewering dat dat het enige was wat hij had gevonden. De Marokkaan miste 100 euro en deed aangifte van diefstal. De rechtbank veroordeelde de agent tot zeven maanden gevangenisstraf, een schadevergoeding van 100 euro en de betaling van de proceskosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team