Zoeken

Spanje stuurt oorlogsschip in de buurt van Marokko

5 oktober 2024 - 12:10 - Marokko

©

Spanje heeft het marineschip Tornado ingezet in de Straat van Gibraltar en de Alboranzee, vlakbij de Marokkaanse wateren. Het schip voert er een missie uit die gericht is op toezicht en afschrikking.

De Tornado vertrok vanuit de marinebasis in Rota (Cádiz) om deze missie uit te voeren in de Spaanse territoriale wateren, voornamelijk in de Straat van Gibraltar en de Alboranzee. De operatie heeft als doel de veiligheid en de vrije doorvaart in deze strategische wateren te garanderen. Volgens Huffpost is de inzet van het schip in de buurt van Marokko een bewijs van de Spaanse vastberadenheid om zijn soevereiniteit over deze wateren te verdedigen.

Lees ook: Spanje geeft Marokko duidelijke waarschuwing

Het oorlogsschip, dat onder het marinecommando van de Canarische Eilanden in Las Palmas valt, wordt ingezet voor verschillende maritieme veiligheidstaken, zoals het controleren van het scheepvaartverkeer, het toezicht houden op de visserij en het bestrijden van vervuiling op zee. In samenwerking met de veiligheidsdiensten voert het schip ook operaties uit tegen drugshandel en terrorisme.

Lees ook: Spanje stuurt grootste oorlogsschip naar Marokko

Tijdens deze missie in de Straat van Gibraltar en de Alboranzee zal de Tornado het scheepvaartverkeer controleren om de vrije doorvaart te garanderen, aldus de Spaanse defensie. Het schip zal ook aanleggen in de havens van Algeciras (10-11 oktober) en Málaga (18-20 oktober). Tijdens deze bezoeken worden er open dagen georganiseerd, waarbij het publiek het schip kan bezoeken en meer kan leren over de mogelijkheden en functies ervan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team