Zoeken

Stank en overlast door rioolwater op universiteit Nador

16 oktober 2024 - 12:10 - Marokko

©

Een open riool dat dwars door het terrein van de universiteit van Nador loopt, zorgt voor woede en spot onder studenten. Op sociale media uiten ze hun ongenoegen over de situatie.

Sinds het begin van het academiejaar stroomt er constant rioolwater door de open geul, wat leidt tot plassen en poelen op het universiteitsterrein. Studenten kondigen op sociale media aan dat ze protestacties aan organiseren om de verantwoordelijken aan te sporen tot actie.

Lees ook: Rioolwater verpest strand Tanger

"De milieucrisis op onze universiteit is een grote overlast voor iedereen: studenten, docenten en personeel", zegt Jihad Bdounti, masterstudent Politiek en Bestuur, in een interview. "De stank is verschrikkelijk en heeft een negatieve invloed op onze studieprestaties." Hij voegt eraan toe: "Door de onverschilligheid van de verantwoordelijken is onze universiteit veranderd in een broeinest van insecten die huidziektes kunnen veroorzaken. Het verpest ook het aanzien van onze universiteit."

Lees ook: Nador: miljoenen liters gezuiverd water in meer gedumpt

De masterstudent eist onmiddellijke actie. "De betrokken instanties moeten de werkzaamheden afmaken en hun afspraken nakomen. Het is absurd dat deze situatie al vijf jaar voortduurt. Dit toont een gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel en het niet nakomen van verplichtingen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team