Zoeken

Tanger graaft tunnels met zicht op WK

23 juli 2024 - 22:10 - Marokko

©

Tanger bereidt zich voor op de komst van duizenden voetbalfans tijdens de Afrika Cup in 2025 en het WK voetbal in 2030. Om de verwachte verkeersdrukte in goede banen te leiden, worden er twee nieuwe tunnels aangelegd bij het grote stadion van de stad.

De eerste tunnel komt aan de noordkant van het stadion, onder de Moulay Rachid Avenue. De tweede tunnel, met een lengte van 1000 meter, wordt gebouwd aan de zuidkant, onder de Royal Army Avenue. Daarnaast worden de wegen rondom het stadion verbeterd om te voldoen aan internationale normen en een vlotte doorstroming van het verkeer te garanderen tijdens de toernooien.

Lees ook: Tanger zet alles op alles voor WK 2030

De tunnels moeten niet alleen de reistijden verkorten en de verkeersstroom rondom het sportdorp Ziaten verbeteren, maar ook de aantrekkingskracht van Tanger als toeristische en sportieve bestemming vergroten. Dit project maakt deel uit van een groter ontwikkelingsplan voor de stad, gericht op het verwelkomen van bezoekers van over de hele wereld tijdens de Afrika Cup en het WK.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team