Zoeken

Toerisme Marokko 2024: historische zomer, XXL vooruitzichten

9 september 2024 - 07:00 - Marokko

©

De Marokkaanse toeristische sector scoort goed. Met 2,6 miljoen toeristen in juli zijn de vooruitzichten veelbelovend en is het tijd om de doelstellingen van de toeristische routekaart bij te stellen, aldus toerisme-expert Zoubeir Bouhout.

De grote toestroom van buitenlandse toeristen en Marokkanen die in het buitenland wonen in juli en augustus geeft vertrouwen dat de doelen van de routekaart haalbaar zijn. "De doelstellingen voor Marokko blijven gemakkelijk te bereiken", zegt Bouhout, die aanraadt om ze te herzien. Hij denkt dat er "hogere cijfers kunnen worden behaald als de huidige dynamiek aanhoudt".

Lees ook: Massatoerisme overspoelt Noord-Marokko

Marokko verwacht een grote toestroom van toeristen tijdens de Afrika Cup in 2025 en het WK voetbal in 2030, dat het samen met Spanje en Portugal organiseert. Bouhout benadrukt dat deze grote sportevenementen zullen bijdragen aan werkgelegenheid en hogere inkomsten uit toerisme. "Hoe groter de uitdaging, hoe groter het vermogen om resultaten te behalen", zegt hij. Hij waarschuwt tegen zelfgenoegzaamheid en pleit voor het verhogen van de doelstellingen om nog meer inspanningen te leveren.

In juli kwamen er 2,6 miljoen toeristen naar Marokko, een stijging van 20%. In de eerste zeven maanden van het jaar steeg het aantal toeristen met 15% tot 10 miljoen. "In dit tempo zouden we tegen het einde van het jaar 16 miljoen kunnen bereiken, een cijfer dat hoger ligt dan de doelstelling van 15,5 miljoen in de routekaart voor eind 2024", zegt de expert. Hij benadrukt dat "als deze dynamiek aanhoudt, het mogelijk zou zijn om in plaats van de doelstelling van 17,5 miljoen eind 2026, ruim 18 miljoen toeristen te overtreffen".

Lees ook: Marokko overweegt toeristenbelasting

Zoubeir Bouhout schrijft deze groei toe aan de invoering van belangrijke stimuleringsmaatregelen en de inspanningen op het gebied van luchtvervoer, waardoor de traditionele markten zijn uitgebreid met de toevoeging van talloze goedkope vluchten. In de eerste zeven maanden van het jaar is het aantal overnachtingen met 8% gestegen. De inkomsten uit toerisme zijn in dezelfde periode met 3% toegenomen. De expert benadrukt de noodzaak om het aantal toeristen tussen 2026 en 2030 te verhogen van 17,5 miljoen naar 26 miljoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team