Zoeken

Toerisme Marokko: zomer 2024 overtreft alle verwachtingen

5 september 2024 - 17:10 - Marokko

©

Het Marokkaanse toerisme heeft een uitstekende zomer achter de rug. De cijfers zijn zelfs zo goed dat minister van Toerisme Fatim-Zahra Ammor spreekt van een recordseizoen en "veelbelovende" vooruitzichten voor de sector.

"Hoewel we nog bezig zijn met het verzamelen van alle gegevens, laten de eerste cijfers van de zomer van 2024 een positief beeld zien", aldus Ammor. Ze wijst op de nationale toeristische strategie en de aanzienlijke investeringen die in de sector worden gedaan als belangrijke factoren voor de positieve trend. Ook grote sportevenementen zoals de Afrika Cup in 2025 en het WK voetbal in 2030 zullen naar verwachting veel bezoekers naar Marokko trekken.

Lees ook: Marokkaanse stad scoort hoog als meest betaalbare bestemming

In juli werden 2,6 miljoen toeristen verwelkomd, een stijging van 20% ten opzichte van dezelfde maand in 2023. Zowel het aantal Marokkaanse toeristen uit het buitenland (+23%) als het aantal buitenlandse toeristen (+14%) nam toe. Vooral de regio’s Souss-Massa, het noorden (Tanger, Assilah en Mdiq-Fnideq) en Marrakech deden het goed, met een toename van zowel het aantal overnachtingen als het aantal aankomsten.

Lees ook: Zomervakantie: favoriete bestemmingen Marokkanen

Ook de regio Dakhla-Oued Eddahab, in opkomst als bestemming voor strandvakanties en watersport, zag een flinke groei met 32% meer aankomsten. De regio Oriental kende in juli een dip, maar herstelde zich in augustus met een stijging van 5% in overnachtingen en 3% in aankomsten ten opzichte van vorig jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team