Zoeken

Toeristen in Tanger klagen over stank en afval

16 augustus 2024 - 12:10 - Marokko

©

Tijdens het hoogtepunt van het toeristenseizoen in Tanger roept het beeld van opgestapelde vuilniszakken in de straten en wijken van de stad woede op bij zowel bewoners als bezoekers.

In plaats van het stralende beeld waar de stad tijdens de zomermaanden altijd trots op is geweest, zijn bergen afval een dagelijks tafereel geworden dat de rust van de inwoners verstoort en de reputatie van de toeristische stad schaadt.

Lees ook: Marokkaanse stranden bedolven onder afval

De huidige prestaties van de twee schoonmaakbedrijven die verantwoordelijk zijn voor het ophalen van het vuilnis in Tanger worden op de proef gesteld. Veel inwoners twijfelen aan hun vermogen om de groeiende uitdagingen aan te gaan die de grote toename van het aantal bezoekers dit seizoen met zich meebrengt.

Lees ook: Marokkaanse diaspora geschokt door smerige straten Driouch

Ondanks de toenemende klachten over de duidelijke verslechtering van de dienstverlening, zijn er tot nu toe geen tekenen van verbetering. Dit roept bij sommigen vragen op over de doeltreffendheid van de contracten met deze bedrijven en de transparantie van het toezicht daarop.

De verantwoordelijke autoriteiten hebben tot nu toe geen officiële verklaringen over deze situatie afgegeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team