Zoeken

Tyjani Beztati grijpt naast titel in Rotterdam

13 oktober 2024 - 13:00 - Sport

©

Tyjani Beztati heeft zaterdagavond tijdens Glory 96 in Rotterdam geen geschiedenis kunnen schrijven door de weltergewichttitel van Chico Kwasi af te pakken.

De twee kickboksers vochten een spannende wedstrijd uit die uiteindelijk in een gelijkspel eindigde. Kwasi behoudt hierdoor zijn titel, die hij eerder dit jaar in Parijs veroverde.

Lees ook: Tyjani Beztati schittert op Glory 93 (video)

Beztati, die normaal gesproken uitkomt in het lichtgewicht, stapte voor deze gelegenheid een gewichtsklasse omhoog. Het publiek in Rotterdam Ahoy was getuige van een tactisch gevecht tussen twee topvechters. In de eerste ronde tastten beide kickboksers elkaar af, totdat het tempo vlak voor de bel ineens omhoog ging. Beztati wist in die ronde net iets meer te scoren.

In de tweede ronde sloeg Kwasi terug met een rake rechter directe, die Beztati acht tellen opleverde na een knockdown. Dit keerpunt zorgde ervoor dat Kwasi de leiding in het gevecht overnam. De derde en vierde ronde waren zeer intensief, met veel actie en spannende momenten. Beide vechters gaven alles wat ze in zich hadden.

Lees ook: Glory 87: Marokkaan Tyjani Beztati bevestigt heerschappij (video)

De vijfde ronde moest de beslissing brengen. Ondanks de steun van het publiek, slaagde geen van beide vechters erin om een overtuigende overwinning te forceren. Het gevecht eindigde in een gelijkspel, waardoor Kwasi zijn titel behield. Tyjani Beztati leverde echter een indrukwekkende prestatie in zijn debuut in het weltergewicht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team