Zoeken

Vloek van Marokko achtervolgt Algerijnse ambassadeur

13 oktober 2024 - 10:30 - Wereld

©

De benoeming van Saïd Moussi tot Algerijnse ambassadeur in Portugal lijkt goed nieuws voor Marokko. Moussi was eerder ambassadeur in Spanje en Frankrijk, maar werd teruggeroepen nadat deze landen hun standpunt over de Sahara hadden gewijzigd in het voordeel van Marokko.

Rabat lijkt tevreden met de benoeming van Saïd Moussi in Portugal. Sommige waarnemers denken dat hij hetzelfde lot zal ondergaan als in Spanje en Frankrijk, en teruggeroepen zal worden als Portugal de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara erkent. Marokko voert een diplomatiek offensief om de internationale gemeenschap, en vooral Europa, te overtuigen van zijn standpunt in de Sahara-kwestie.

Lees ook: Algerije ontslaat ambassadeurs in landen die goede banden hebben met Marokko

Op sociale media wordt de situatie van Saïd Moussi met ironie becommentarieerd. "De vloek van Marokko achtervolgt de Algerijnse ambassadeur", schrijven sommige internetgebruikers. Analisten zien de herhaaldelijke terugroepacties van Moussi als een teken van het falen van de Algerijnse buitenlandse politiek en het onvermogen van het land om stabiele diplomatieke relaties met Europa te onderhouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team