Futsal vrouwen: Spanje verplettert Marokko (10-1)

11 september 2024 - 23:50 - Sport

©

De Marokkaanse futsalvrouwenploeg heeft een zware nederlaag geleden in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje. In Las Rozas werd het maar liefst 10-1 voor de Spaanse vrouwen.

De Atlas Leeuwinnen konden geen vuist maken tegen het sterke en energieke Spaanse team. De Spaanse speelsters domineerden de wedstrijd van begin tot eind en wisten met gemak door de Marokkaanse verdediging te breken. Na slechts zeven minuten spelen opende Spanje de score dankzij een mooie aanval die werd afgerond door Noelia Montoro.

Marokko reageerde snel en maakte de gelijkmaker via een hard schot van Nassima Jawad. Maar een kwartier later nam Spanje opnieuw de leiding en scoorde drie doelpunten achter elkaar. Laura Fernadez en Irene Cordoba (tweemaal) waren verantwoordelijk voor deze doelpunten. De ruststand was 4-1 in het voordeel van Spanje.

In de tweede helft bleef het team van bondscoach Clàudia Pons druk uitoefenen op de Marokkaanse ploeg en hielden ze de bal in bezit. De Marokkaanse vrouwen hadden moeite om het tempo bij te benen en kregen uiteindelijk nog twee doelpunten tegen, waardoor de stand op 6-1 kwam.

Irene Cordoba, die de Marokkaanse verdediging de hele wedstrijd het vuur aan de schenen legde, scoorde het zevende en achtste doelpunt, waarmee ze haar totaal op vier bracht. Antía en Peque maakten de laatste twee doelpunten en bepaalden de eindstand op een onthutsende 10-1 voor Spanje.