Zoeken

Hakim Ziyech’s schokkende reactie na wissel tegen Zambia (video)

8 juni 2024 - 19:20 - Sport

©

Tijdens de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2026 tussen Marokko en Zambia, die de Atlas Leeuwen in Agadir met 2-1 wonnen, vond er een opvallend incident plaats met Hakim Ziyech en Youssef En-Nesyri.

Beide spelers reageerden zichtbaar gefrustreerd toen ze in de 64e minuut door coach Walid Regragui werden gewisseld. Ziyech weigerde een handdruk van Regragui en toonde zijn ongenoegen vervolgens door voor de camera’s zijn schoenen uit te doen en tegen de grond te slaan. En-Nesyri, spits van Sevilla schopte kwaad een waterfles omver toen hij de reservebank bereikte.

Lees ook: Voetbal: Marokko verslaat Zambia met 2-1 in Agadir

De vervangingen door Regragui waren strategisch, waarbij Ayoub El Kaabi en Soufiane Rahimi het veld op kwamen. Deze wissels leken gericht op het verfrissen van het team, dat tot dat moment slechts met 1-0 voorstond. Het eerste doelpunt van Marokko werd door Ziyech gescoord, die in de zesde minuut een strafschop verzilverde, en later uitgebreid werd door Eliesse Ben Seghir die de score in de 67e minuut verdubbelde.

Na de wedstrijd moest bondscoach Walid Regragui zich verdedigen tegen de kritiek rond zijn beslissing om Hakim Ziyech en Youssef En-Nesyri te wisselen. In de persconferentie na de wedstrijd legde Regragui zijn beslissing uit. "Het is goed om te zien dat een speler niet graag gewisseld wordt. Maar ik ben degene die de beslissingen neemt. Ik ken Hakim Ziyech, hij is een competitiebeest, net als Youssef En-Nesyri. Mijn taak is om de spelers te beschermen."

De Marokkaanse bondscoach benadrukte ook dat Ziyech geblesseerd was. "Ziyech trainde met de nationale ploeg met een blessure en ik weet dat we volgende dinsdag een belangrijke wedstrijd hebben."

Lees ook: Hakim Ziyech, "trots van de Arabieren"

Walid Regragui wilde zijn spelers niet bekritiseren en prees de mentaliteit van Ziyech en En-Nesyri. "Youssef kreeg ook een tik tijdens de wedstrijd. Zoals ik al zei, als ik zie dat ik andere opties heb, moet ik die gebruiken. Maar ik ben tevreden met de reactie van En-Nesyri en Ziyech. Ze wilden allebei spelen, maar het belangrijkste is dat ze weten dat het team boven alles staat."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team