Zoeken

Walid Regragui klaar voor Lesotho: "We gaan knallen!"

9 september 2024 - 13:50 - Marokko

©

Na de klinkende 4-1 zege op Gabon, willen bondscoach Walid Regragui en zijn Leeuwen opnieuw toeslaan, dit keer tegen Lesotho. De Frans-Marokkaanse coach zoekt naar de juiste balans tussen aanvallende kracht en een solide verdediging.

Tijdens een persconferentie in Agadir sprak Regragui over de voorbereidingen op de wedstrijd van maandag, onderdeel van de kwalificatie voor de Afrika Cup 2025. Hij benadrukte het belang van een goede prestatie van zijn spelers. Regragui erkende dat zijn keuzes tegen Gabon de verdediging niet ten goede kwamen en kondigde aanpassingen aan voor de wedstrijd tegen Lesotho. Het doel: de balans vinden tussen aanval en verdediging. "Tegen Gabon waren we erg aanvallend, we scoorden veel, maar de verdedigende omschakeling was niet snel genoeg", aldus de coach. Hij wil nu de ruimtes kleiner maken, sterker zijn in de duels en de opkomende backs beter ondersteunen.

Lees ook: Marokko-Lesotho: waar en wanneer de wedstrijd zien?

Walid Regragui ziet de kwalificatiewedstrijden als een kans om jonge spelers ervaring te laten opdoen, nieuwe tactieken uit te proberen en "fouten te maken en te herstellen", om optimaal voorbereid te zijn op de Afrika Cup en het WK-kwalificatietoernooi. Hij overweegt Aznou of Ben Seghir een basisplaats te geven tegen Lesotho. "Daarna moeten we keuzes maken om meer zekerheid te krijgen", zei hij.

Lees ook: Hakim Ziyech op weg naar historisch record

De wedstrijd tussen Marokko en Lesotho, dat zijn eerste wedstrijd met 3-1 verloor van de Centraal-Afrikaanse Republiek, vindt plaats op maandag 9 september om 20.00 uur Marokkaanse tijd in het Adrar-stadion in Agadir. De wedstrijd is live te zien op Arryadia en beIN Sports HD.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team