Zoeken

Walid Regragui: "Twee wereldklasse backs, wat een luxe!"

6 september 2024 - 18:50 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui is in zijn nopjes met de twee wereldklasse rechtsbacks die hij tot zijn beschikking heeft: Achraf Hakimi en Noussair Mazraoui. Tijdens een persconferentie voorafgaand aan de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Gabon sprak Regragui zijn tevredenheid uit over dit ’luxe-probleem’.

"Het is fantastisch om twee spelers van zo’n hoog niveau op de rechtsbackpositie te hebben," aldus Regragui, verwijzend naar de indrukwekkende carrières van beide spelers bij Europese topclubs. Hoewel het een uitdaging kan zijn om twee zulke talenten op dezelfde positie in te passen, ziet Regragui het niet als een probleem zolang beide spelers tevreden zijn met hun rol in het nationale team.
Lees ook: Marokko-Gabon: om hoe laat en op welke zender?

"Voor mij moeten getalenteerde spelers zich kunnen aanpassen," legt de bondscoach uit. "Noussair heeft de afgelopen twee jaar linksback gespeeld, en gezien het niveau van Achraf aan de rechterkant is het moeilijk om een andere keuze te maken." Regragui benadrukt echter dat Mazraoui zich altijd professioneel heeft opgesteld en nooit heeft geklaagd over zijn positie, net als Hakimi.

Walid Regragui sluit niet uit dat hij in de komende wedstrijden, waaronder die tegen Gabon en Lesotho, of in de overige vier kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup 2025, gaat experimenteren met de posities van Hakimi en Mazraoui. "We hebben zes kwalificatiewedstrijden, met verschillende opstellingen om dingen uit te proberen... Het belangrijkste is dat de spelers de juiste mentaliteit hebben en niet klagen over hun positie," aldus Regragui.

Lees ook: Walid Regragui’s masterplan: van Afrika Cup naar WK-glorie

Op een luchtiger moment grapte Regragui met Achraf Hakimi, die naast hem zat tijdens de persconferentie: "Ik zei altijd dat ik een van de beste backs in de geschiedenis van Marokko was... maar dit duo (Hakimi en Mazraoui) heeft ons overtroffen, ze hebben ons niet eens de kans gelaten om onze kinderen te vertellen dat we iets hebben bereikt." Een grap die veel zegt over de kwaliteit van beide spelers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team