Zoeken

Hakim Ziyech op weg naar historisch record

8 september 2024 - 18:50 - Sport

©

Hakim Ziyech heeft opnieuw laten zien wat hij waard is in het shirt van het Marokkaans elftal. De international was goed voor twee doelpunten in de ruime overwinning op Gabon (4-1), waarmee hij steeds dichter bij een record komt.

Met deze uitstekende prestatie nadert Ziyech de top van de lijst van meest scorende spelers in de geschiedenis van Marokko. Met 25 doelpunten in 63 interlands staat de voormalig Chelsea-speler nog maar twee doelpunten achter Salaheddine Bassir, de huidige nummer twee op de topscorerslijst van de Atlas Leeuwen.

Lees ook: Marokko begint Afrika Cup-kwalificatie met daverende zege

Als Ziyech dit niveau vasthoudt, kan hij zijn naam vestigen tussen de grootste Marokkaanse aanvallers aller tijden. Het record staat op naam van Ahmed Faras, die maar liefst 36 keer scoorde voor de Atlas Leeuwen.

Lees ook: Hakim Ziyech blijft bij Galatasaray en speelt Europa League

Ziyech’s internationale carrière wordt gekenmerkt door indrukwekkende consistentie. Sinds zijn debuut in 2015 is hij uitgegroeid tot een bepalende speler voor Marokko. Zijn uitstekende spelinzicht, techniek en krachtige schot maken hem een van de meest gevreesde spelers van het Afrikaanse continent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team