Zoeken

Walid Regragui onder vuur na uitschakeling Marokkaans olympisch team

6 augustus 2024 - 19:40 - Sport

©

Marokkaanse voetbalfans uiten hun ongenoegen over de volgens hen te opdringerige aanwezigheid van bondscoach Walid Regragui bij het Olympisch elftal in Parijs. Ze verwijten de coach van het A-elftal zich te veel te bemoeien met de Olympische ploeg.

Regragui krijgt veel kritiek op sociale media vanwege zijn nauwe betrokkenheid bij het Olympisch team. Volgens Marokkaanse supporters was de bondscoach iets te aanwezig bij de spelers, zowel in het hotel, tijdens trainingen, op de tribune, in de spelerstunnel tijdens de rust als op het veld na afloop van de wedstrijden, zo meldt Hespress.

Lees ook: Marokko verliest nipt van Spanje in Olympische halve finale

De fans zien dit als ongewenste bemoeienis van Regragui met het Olympische team en vinden dat hij zijn boekje te buiten gaat. Ze zijn van mening dat hij het werk van Tarik Sektioui, de coach van het Olympisch elftal, verstoort. Op sociale media is er vooral kritiek op het feit dat Regragui met de spelers sprak tijdens de rust van de halve finale tegen Spanje, die maandag in Marseille werd gespeeld.

Supporters vragen zich af wat de bondscoach tegen de spelers heeft gezegd, waardoor ze in de tweede helft twee doelpunten tegen kregen, terwijl ze met 1-0 voor stonden. "Welke instructies heeft Regragui de spelers gegeven dat ze in de tweede helft twee doelpunten tegen kregen?", vraagt een fan zich af. Een andere supporter is verontwaardigd: "Qua spel was dit het beste team van het toernooi en het beste nationale team dat ik ooit heb gezien. [...] Wat stoort is de bemoeienis van Regragui. Dat is echt te ver gegaan."

Lees ook: Marokko stunt tegen Argentinië dankzij slimme strategie coach Sektioui

Eerder gaven sommige supporters Walid Regragui al de schuld van het vertrek van Issam Charai, de coach die het jeugdteam naar de overwinning van de Afrika Cup U23 leidde en daarmee hun kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs veiligstelde. De Marokkaanse voetbalbond verklaarde destijds dat "deze verandering past in de nieuwe aanpak van het comité voor nationale teams, gericht op coördinatie en communicatie tussen de technische staf van alle nationale teams". Na de uitschakeling door Spanje (1-2) in de halve finale zullen de Atlas Leeuwen donderdag in Nantes proberen brons te veroveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team